Mac‘inizi başlattığınızda görülen ekranlar hakkında
Mac’inizi OS X’den başlattığınızda, Mac’inizin nasıl başlatıldığını veya başlatma sürecinin neden tamamlanamayabileceğini bildiren farklı ekranlar görüntülenir.
Mac’inizi başlatma
Mac’inizin modeli, OS X ve firmware sürümü ve seçtiğiniz başlatma seçeneklerine bağlı olarak başlangıç ekranlarında veya bu makalede belirtilen bölümlerde küçük farklılıklar görebilirsiniz. Örneğin:
- Başlangıç sürecinin herhangi bir aşamasında arka plan mavi, siyah veya gri olabilir.
Arka planda bir masaüstü resmi de olabilir. - İlerleme göstergesi, bir ilerleme çubuğu veya dönen bir gösterge şeklinde olabilir.
- Bilgisayarı Boot Camp kullanarak Windows’tan başlatıyorsanız Mac’iniz Apple logosunu veya bu makalede belirtilen diğer ekranları göstermez.
Gücü Açma
Mac’inizi ilk açtığınızda ekran kapalıdır (siyah renkli) ve bir başlatma sesi duyulur. Mac’iniz BootROM’unu ve belleğini (RAM) başlatır. Ardından otomatik sınama (POST) ve BootROM testi yapar. Bu noktada, başka bip sesleri veya başlatma sesleri duyarsanız bu durum bir donanım sorunu olabileceğini gösterir ve başlatma işlemi durdurulur. Mac’inize bellek eklediyseniz doğru takılıp takılmadığını kontrol edin.
Boş ekran
Otomatik sınama tamamlandığında, Mac’iniz bağlı ekranlara bir video sinyali gönderir. Başlatma sırasındaki bu noktada monitörün ekranı siyah veya gri renkte görünür ve ekranın arka aydınlatması açılır. Kısa bir süre sonra ekranınızda görüntü belirmezse ekranın parlaklığını yükseltmeyi deneyin. Harici ekran kullanıyorsanız bu ekranın düzgün şekilde bağlanmış ve açılmış olduğundan emin olun.
FileVault’ta oturum açma
FileVault‘u kullanarak tam disk şifreleme özelliğini etkinleştirdiyseniz başlangıç diskinin kilidini açmak için kullanıcı hesabınızın adını ve parolanızı girmeniz istenir.
Apple logosu
Apple logosu görüntülendiğinde, bilgisayar “boot.efi” adındaki başlangıç dosyasını başlangıç diskinizde bulmuş demektir. Bu dosya, Mac’inize başlangıç diskinizdeki Sistem klasörünün yerini gösterir.
İlerleme göstergesi
Mac’iniz başlangıç diskinde Sistem Klasörünü bulduktan sonra ekranda bir ilerleme çubuğu veya dönen dişli görünür. Bu simgelerin görünmesi, Mac’inizin OS X Sistem klasöründeki dosyaları okuduğu anlamına gelir.
Oturum Açma Penceresi
Mac’inizde FileVault etkin değilse veya Sistem Tercihleri’nden otomatik oturum açma özelliğini kapattıysanız bu Mac’te bulunan kullanıcı hesaplarını gösteren bir ekran görürsünüz. Oturum açmak için kullanıcı hesabınızın adını seçin ve parolanızı girin.
Masaüstü
Mac başlatma işlemini tamamladıktan ve oturumunuzu açtıktan sonra masaüstü resminizi ve Dock’u görürsünüz.
Görebileceğiniz diğer ekranlar
Başlatma seçeneklerini değiştirdiyseniz veya Mac’inizi başlatmayla ilgili bir sorun varsa başlatma süreci sırasında aşağıdaki ekranlardan birini görebilirsiniz.
Ekranda Apple logosu yerine soru işaretli bir klasör simgesinin görüntülenmesi, Mac’inizin yerel veya ağ tabanlı başlangıç diskini bulamadığı anlamına gelir. Bu durum, Sistem Tercihleri alanındaki Başlangıç Diski bölmesinde seçilen disk kullanılamıyorsa ortaya çıkabilir. Mac’inizin belirttiğiniz başlangıç diskini bulup bulamayacağını görmek için birkaç dakika bekleyin.
Kısa bir süre bekledikten sonra hâlâ bir soru işareti görüyorsanız Mac’inizi başlatmak için Başlangıç Yöneticisi’ni kullanın, ardından Sistem Tercihleri‘nden başlangıç diskinizi yeniden seçin.
Yazılım güncellemesi yükledikten sonra soru işareti görüntüleniyorsa OS X Kurtarma’yı kullanarak başlangıç diskinizi yeniden seçin.
Yasak sembolü
Ekranda Apple logosu yerine içinde eğik çizgi olan bir daire simgesi görüntülenmesi Mac’inizin başlamak için geçerli bir Sistem Klasörü bulamadığı anlamına gelir.
Mac’inizi okul veya iş yerinde kullanıyorsanız Mac’iniz OS X’in yanlış sürümünden başlamaya çalışıyor olabilir. Daha kapsamlı yardım için BT departmanınızla görüşün.
Sorun kişisel Mac’inizdeyse OS X Kurtarma‘yı kullanarak OS X’i yeniden yüklemeyi deneyin.
Kilit simgesi
Mac’inizde bir firmware parolası ayarlarsanız Mac’inizi harici bir sürücü veya OS X Kurtarma gibi başka bir disk bölümünden başlatmayı denediğinizde, başlangıç sırasında ekranda bir kilit simgesi görebilirsiniz. Başlatma işlemine devam etmek için firmware parolanızı girin.
Dönen küre
Ekranda Apple logosu yerine dönen küre simgesinin görüntülenmesi, Mac’inizin bağlı veya dahili bir başlangıç diski yerine NetBoot veya İnternet Kurtarma gibi ağ tabanlı bir başlangıç diskinden başlatıldığı anlamına gelir. Mac’inizi bilerek bu şekilde başlatmadıysanız güç düğmesini basılı tutarak Mac’i kapatın. Ardından güç düğmesine tekrar basarak aygıtı normal şekilde başlatın.
Mac’iniz her seferinde dönen dişliyle başlıyorsa ve okul ya da iş yeri gibi bir ortamdaysanız BT departmanıyla görüşerek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Mac’iniz ağınızdaki bir sunucuyu kullanarak başlamaya çalışıyor olabilir. Kişisel Mac’inizi kullanıyorsanız OS X Kurtarma’yla başlatarak başlangıç diskini ve OS X’i kontrol edin.
Pil simgesi
Ekranda Apple logosu yerine pil simgesinin görüntülenmesi, Mac dizüstü bilgisayarınızdaki pil düzeyinin başlatma için çok düşük olduğu anlamına gelir. Mac’inizin pilini şarj etmek üzere güç adaptörünü takarak bilgisayarı başlatmayı tekrar deneyin.
PIN kodu
Mac’inizi Mac’imi Bul uygulamasıyla kilitlerseniz başlatma sırasında ekranınızda dört veya altı haneli bir kilit ekranı görüntülenir. Belirlediğiniz kod girilinceye kadar Mac’iniz başlatma işlemine devam etmez.
Aygıtınızı iOS 10’a güncelleyin
iOS 10 sizlerle. Kendinizi daha iyi ifade etmenize ve aygıtınızdan çok daha fazla keyif almanıza yardımcı olacak yeni özelliklerle dolu.
Popüler konular
macOS Sierra’ya yükseltin
macOS Sierra, Mac’inizle her zamankinden fazlasını yapmanıza olanak veren yeni özellikler sunar.
Mesajlar uygulamasını nasıl kullanacağınızı öğrenin
Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalın ve iOS 10’daki eğlenceli yeni Mesajlar uygulaması özellikleri hakkında bilgi edinin.
macOS’a genel bakış
Masaüstünde
Mac’inizi özelleştirme
Apple Kimliği ve iCloud
Apple aygıtlarınızı birlikte kullanma
Uygulamalar
Müzikleri, uygulamalar ve daha fazlasını indirme
Dosya yaratma, yönetme ve yazdırma
Verilerinizi koruma
Mac donanımı ve aksesuarları
Mac’iniz için kaynaklar
Diğer Apple aygıtlarınız için kaynaklar
Bilgisayarınızdaki pilin durumunu denetleme
Mac’inizdeki pilin normal bir şekilde çalışıp çalışmadığını ve yaklaşık olarak ne kadar şarj tutabildiğini denetleyebilirsiniz.
Pilinizin durumunu görüntüleyin: Option tuşunu basılı tutun ve menü çubuğundaki pil simgesini tıklayın.
Aşağıdaki koşullardan herhangi birini görebilirsiniz:
Normal: Pil normal bir şekilde çalışıyor.
Kısa Sürede Değiştirin: Pil normal bir şekilde çalışıyor, ancak yeniyken tuttuğundan daha az şarj tutuyor.
Şimdi Değiştirin: Pil normal bir şekilde çalışıyor, ancak yeniyken tuttuğundan önemli ölçüde daha az şarj tutuyor. Pili değiştirene kadar bilgisayarınıza zarar vermeden kullanmaya devam edebilirsiniz.
Pili Kontrol Ettirin: Pil normal bir şekilde çalışmıyor ve pilin çalışmasında veya tuttuğu şarjda bir değişiklik olabilir veya olmayabilir. Bilgisayarınızı servise götürün. Pilinizi, denetlenene kadar, bilgisayarınıza zarar vermeden kullanmaya devam edebilirsiniz.
Mac‘inize Boot Camp kullanarak Windows yüklemek için sistem gereksinimleri
Boot Camp’i kullanarak Microsoft Windows’u yükleme konusundaki genel gereksinimleri öğrenin.
Gereksinimler
Mac’nize Boot Camp’i kullanarak Windows yükleyebilirsiniz. Farklı Mac modelleri Windows’un farklı sürümleriyle çalışır. Mac’inizle hangi Windows sürümlerinin çalışacağını öğrenmek için aşağıdan bir bağlantı seçin.
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8.1
Windows 10
Windows 7‘yi ve önceki sürümlerini Boot Camp‘i kullanarak Mac‘inize yükleme
Boot Camp’i kullanarak Microsoft Windows 7’yi ve Windows’un önceki sürümlerini Mac’inize yüklemek için genel gereksinimler hakkında bilgi edinin.
Başlamadan önce
Bu makaledeki yönergeler Windows 7 ve öncesi içindir. Bu Windows sürümlerinin Mac’inizle çalışıp çalışmadığını görmek için aşağıdaki tablolara bakın:
Windows XP: Home Edition veya Professional, Service Pack 2 veya Service Pack 3 ile (Boot Camp 3)
Windows Vista: Home Basic, Home Premium, Business veya Ultimate, Service Pack 1 veya sonrasıyla (Boot Camp 3)
Windows 7: Home Premium, Professional veya Ultimate (Boot Camp 4 veya 5.1)
Yeni Mac bilgisayarlar Windows’un daha sonraki sürümleriyle çalışır. Mac’inizi aşağıdaki listede görmüyorsanız bu makale yerine aşağıdaki makalelere bakın:
Windows 8.1 hakkında bilgi edinmek için Boot Camp ile Mac’inizde Windows 8.1’i kullanma başlıklı makaleye bakın.
Windows 10 hakkında bilgi edinmek için Boot Camp ile Mac’inizde Windows 10’u kullanma başlıklı makaleye bakın.
macOS Sierra 10.12 kullanan Mac bilgisayarlar yalnızca Windows 10’un yeni yüklemelerini destekler. macOS Sierra, Windows’un önceki sürümlerinin yeni yüklemelerini desteklemez.
Windows’u yüklemeden önce Mac’inizi OS X’ten başlatmanız ve yazılım güncellemelerini kontrol ederek OS X’in ve bilgisayarınızın firmware’inin güncel olduğundan emin olmanız gerekir.
Sistem Gereksinimleri
Boot Camp’i kullanarak Windows 7 ve öncesini yüklemek için aşağıdakilere ihtiyacınız vardır:
İnternet bağlantısı
Boot Camp Yardımcısı’nı kullanmak için OS X’te yönetici hesabı
Mac’inizle birlikte verilen klavye ve fare veya izleme dörtgeni (bunlar yoksa USB klavye ve fare kullanın)
En az 2 GB RAM
Windows’u ilk kez yüklüyorsanız 30 GB boş disk alanı, Windows’un daha önceki bir sürümünden yükseltme yapıyorsanız 40 GB boş disk alanı önerilir
Orijinal Microsoft Windows tam yükleme diski veya ISO dosyası
Yükleme diski kullanıyorsanız yerleşik bir optik sürücü veya bilgisayarınızla uyumlu bir harici optik sürücü
Windows Destek yazılımını (sürücüleri) yüklemek için MS-DOS (FAT) olarak biçimlendirilmiş 16 GB veya daha büyük kapasiteli bir USB depolama aygıtı veya sürücü
Windows XP’nin veya Vista’nın yeni bir
yüklemesini gerçekleştirme
Windows 7’nin yeni bir
yüklemesini gerçekleştirme
Windows’un yükseltme
yüklemesini gerçekleştirme
Windows XP veya Vista’nın yeni bir yüklemesini gerçekleştirme
Mac’inize ilk kez Windows XP veya Vista yüklüyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın.
OS X, Mac firmware ve Boot Camp Yardımcısı sürümlerinizin güncel olduğundan emin olmak için yazılım güncellemelerini kontrol edin.
Mac’inizin yüklediğiniz Windows sürümünü desteklediğinden emin olmak için bu makalenin sonundaki tablolara bakın.
Tabloda bağlantısı verilen ilgili Windows destek yazılımını (sürücüleri) indirin veya belirtilmişse Mac’inizle birlikte gelen OS X Yükleme veya Geri Yükleme diskini bulun.
İndirilen ilgili sıkıştırılmış dosyayı açın ve FAT (MS-DOS) olarak biçimlendirilmiş USB flash sürücüye kopyalayın. Yükleme sırasında bu flash sürücüyü Mac’inize takılı bırakın.
İzlenceler klasöründen Boot Camp Yardımcısı’nı açın (veya Spotlight’ı kullanarak bulun).
Boot Camp Yardımcısı’nı kullanarak yeni Windows kopyasını yükleyin. Yüklemenin bir parçası olarak Windows sürücülerini indirmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda, bu seçeneğin işaretini kaldırın.
Windows yüklemesi tamamlandıktan sonra Mac’iniz Windows’da başlar. Windows’dan, USB flash sürücünüzdeki veya Mac’inizle birlikte gelen yükleme diskindeki “BootCamp.exe” dosyasını açın. Ekrandaki istemleri izleyerek Mac’inize ilgili sürücüleri yükleyin.
Windows 7’nin yeni bir yüklemesini gerçekleştirme
Mac’inize Windows 7’yi ilk kez yüklüyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.
Mac’inizi OS X’te başlatın.
Mac’inizin yüklediğiniz Windows sürümünü desteklediğinden emin olmak için bu makalenin sonundaki tablolara bakın.
Windows kopyanız DVD biçiminde verildiyse Boot Camp’le çalışması için bir disk görüntüsü oluşturmanız gerekebilir.
Silebileceğiniz, 16 GB veya daha büyük kapasiteli bir USB flash sürücü takın. Bu flash sürücüyü Windows yüklemesi bitene kadar Mac’inize takılı bırakın.
Boot ?Camp Yardımcısı’nı İzlenceler klasöründen açın (veya bulmak için Spotlight’ı kullanın) ve Sürdür’e tıklayın.
Yalnızca Windows yükleme diski oluşturma seçeneklerini belirleyin ve Apple’ın en son Windows destek yazılımını indirin. Ardından Sürdür’e tıklayın.
Windows yükleme diskinizi takın veya Windows yükleme ISO dosyanızı seçin, ardından Sürdür’e tıklayın. Boot Camp, USB flash sürücünüzü siler ve Windows yüklemesi için hazırlar. “Windows 7 İçin Destek Yazılımını İndir” uyarısını gördüğünüzde uygulamadan çıkmak için Boot Camp Yardımcısı’nı kapatın.
Bu makalenin sonundaki tablolara bakarak kullandığınız Windows sürümüne ve Mac’e uygun olan Windows destek yazılımını (sürücüleri) bulun.
Tablodaki bağlantıya tıklayarak ilgili yazılımı indirin.
Dosya indirildikten sonra, Finder’dan çift tıklayarak sıkıştırılmış dosyayı açın.
Oluşturulan klasörü açın. Bu klasörde aşağıdaki dosyaları bulun ve bu dosyaları USB Flash sürücünüze sürükleyin. Flash sürücüdeki dosyaları değiştirmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda Evet’e tıklayın:
$WinPEDriver$ (klasör)
AutoUnattend.xml
BootCamp (klasör)
Boot Camp Yardımcısı’nı tekrar açın ve ardından Sürdür’e tıklayın.
Yalnızca “Windows… veya daha·yeni sürümü yükle” seçeneğine tıklayın.
Yükle’ye tıklayın, ardından ekrandaki istemleri izleyerek sürücünüzü yeniden bölüntüleyin ve Windows’u yükleyin.
Yardımcıyı tamamladığınızda Mac’iniz Windows yükleyicisinden yeniden başlatılır. Windows’u hangi konuma yüklemek istediğiniz sorulduğunda, BOOTCAMP bölüntüsünü seçin, ardından Sürücü Seçenekleri’ne tıklayın ve Boot Camp bölüntünüzü biçimlendirin.
Ekrandaki istemleri izleyerek Windows yüklemenizi tamamlayın.
Windows 7 veya öncesinin yükseltme yüklemesini gerçekleştirme
Mevcut Windows XP veya Vista yüklemelerini Windows 7’ye yükseltebilirsiniz. Windows bölüntünüzde en az 10 GB boş alanınız olmalıdır.
Mac’inizi OS X’te başlatın.
Mac’inizin yüklediğiniz Windows sürümünü desteklediğinden emin olmak için bu makalenin sonundaki tablolara bakın.
Tabloda bağlantısı verilen ilgili Windows destek yazılımını (sürücüleri) indirin veya belirtilmişse Mac’inizle birlikte gelen OS X Yükleme veya Geri Yükleme diskini bulun.
İndirilen ilgili sıkıştırılmış dosyayı açın ve FAT (MS-DOS) olarak biçimlendirilmiş USB flash sürücüye kopyalayın. Yükleme sırasında bu flash sürücüyü Mac’inize takılı bırakın.
Mac’inizi yüklü olan Windows sürümüyle başlatın.
Windows’u yükseltmek için Windows yükleyicisini kullanın.
Windows yüklemesi tamamlandıktan sonra Mac’iniz Windows’da başlar. Windows’dan, USB flash sürücünüzdeki veya Mac’inizle birlikte gelen yükleme diskindeki “BootCamp.exe” dosyasını açın. Ekrandaki istemleri izleyerek Mac’inize ilgili sürücüleri yükleyin.
Sürücü yüklemesi tamamlandıktan sonra Windows’da oturum açıp Mac’inizde Windows’u kullanmaya başlayabilirsiniz.
Mac modeline göre Boot Camp gereksinimleri
Farklı Mac bilgisayarlar Windows’un farklı sürümleriyle çalışır. Mac’inizin hangisi olduğunu bilmiyorsanız Apple menüsünden Bu Mac Hakkında’yı seçin.
Tablo girişlerinin her biri için tüm sütunlarda aşağıdaki semboller veya girişlerden biri bulunur.
4 veya 5: Bunlar, Windows’u Mac’inize yüklemek için ihtiyacınız olan Windows destek yazılımının (sürücülerin) ilgili sürümünü elle indirme bağlantılarıdır.
DVD: Eski Mac bilgisayarlarda, Windows sürücüleri bilgisayarınızla birlikte verilen Mac OS X yükleme DVD’sinde bulunur.
Tire “-“: Bu Windows sürümü bu Mac’te desteklenmemektedir.
Yeni Mac bilgisayarlar Windows’un daha sonraki sürümleriyle çalışır. Mac’inizi aşağıdaki listede görmüyorsanız bu makale yerine aşağıdaki makalelere bakın:
Windows 8.1 hakkında bilgi edinmek için Boot Camp ile Mac’inizde Windows 8.1’i kullanma başlıklı makaleye bakın.
Windows 10 hakkında bilgi edinmek için Boot Camp ile Mac’inizde Windows 10’u kullanma başlıklı makaleye bakın.
MacBook Pro
Mac modeli Windows 7 64 bit Windows 7 32 bit Windows Vista 64 bit Windows Vista 32 bit Windows XP 32 bit
MacBook Pro
(Retina, 15 inç, 2014 Ortası) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 13 inç, 2014 Ortası) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 15 inç, 2013 Sonu) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 13 inç, 2013 Sonu) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 15 inç, 2013 Başı) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 13 inç, 2013 Başı) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 13 inç, 2012 Sonu) 5 – – – –
MacBook Pro
(Retina, 2012 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Pro
(13 inç, 2012 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Pro
(15 inç, 2012 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Pro
(17 inç, 2011 Sonu) 5 4 – – –
MacBook Pro
(17 inç, 2011 Başı) 5 4 – – –
MacBook Pro
(15 inç, 2011 Sonu) 5 4 – – –
MacBook Pro
(15 inç, 2011 Başı) 5 4 – – –
MacBook Pro
(13 inç, 2011 Sonu) 5 4 – – –
MacBook Pro
(13 inç, 2011 Başı) 5 4 – – –
MacBook Pro
(13 inç, 2010 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2010 Ortası) 5 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2010 Ortası) 5 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(13 inç, 2009 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2,53 GHz, 2009 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2009 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2009 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2009 Başı) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2008 Sonu) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2008 Sonu) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2008 Başı) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2008 Başı) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, 2,4 GHz) – 4 – DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, 2,4/2,2 GHz) – 4 – DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, Core 2 Duo) – – – DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç, Core 2 Duo) – – – DVD DVD
MacBook Pro
(17 inç) – – – DVD DVD
MacBook Pro
(15 inç, Parlak) – – – DVD DVD
MacBook Air
Mac modeli Windows 7
64 bit Windows 7
32 bit Windows Vista
64 bit Windows Vista
32 bit Windows XP
32 bit
MacBook Air
(13 inç, 2014 Başı) 5 – – – –
MacBook Air
(11 inç, 2014 Başı) 5 – – – –
MacBook Air
(13 inç, 2013 Ortası)
5 – – – –
MacBook Air
(11 inç, 2013 Ortası)
5 – – – –
MacBook Air
(13 inç, 2012 Ortası)
5 4 – – –
MacBook Air
(11 inç, 2012 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Air
(13 inç, 2011 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Air
(11 inç, 2011 Ortası) 5 4 – – –
MacBook Air
(13 inç, 2010 Sonu) 4 4 – – –
MacBook Air
(11 inç, 2010 Sonu) 4 4 – – –
MacBook Air
(13 inç, 2009 Ortası) – 4 – DVD DVD
MacBook Air
(13 inç, 2008 Sonu) – 4 – DVD DVD
MacBook Air
(13 inç, 2008 Başı) – 4 – DVD DVD
MacBook
Mac modeli Windows 7
64 bit Windows 7
32 bit Windows Vista
64 bit Windows Vista
32 bit Windows XP
32 bit
MacBook
(13 inç, 2010 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2009 Sonu) 4 4 DVD DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2009 Ortası) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2009 Başı) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, Alüminyum, 2008 Sonu) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2008 Başı) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2007 Sonu) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2007 Ortası) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2006 Sonu) – 4 – DVD DVD
MacBook
(13 inç, 2006 Ortası) – – – DVD DVD
iMac
Mac modeli Windows 7
64 bit Windows 7
32 bit Windows Vista
64 bit Windows Vista
32 bit Windows XP
32 bit
iMac (Retina 5K,
27 inç, 2014 Sonu) 5 – – – –
iMac
(21,5 inç, 2014 Ortası) 5 – – – –
iMac
(27 inç, 2013 Sonu) 5 – – – –
iMac
(21,5 inç, 2013 Sonu) 5 – – – –
iMac
(21,5 inç, 2013 Başı) 5 – – – –
iMac
(27 inç, 2012 Sonu) 5 – – – –
iMac
(21,5 inç, 2012 Sonu) 5 – – – –
iMac
(21,5 inç, 2011 Sonu) 5 4 – – –
iMac
(27 inç, 2011 Ortası) 5 4 – – –
iMac
(21,5 inç, 2011 Ortası) 5 4 – – –
iMac
(27 inç, 2010 Ortası) 5 4 – – –
iMac
(21,5 inç, 2010 Ortası) 4 4 – – –
iMac
(27 inç, 2009 Sonu)1 4 4 – – –
iMac
(27 inç, 2009 Sonu)2 4 4 DVD DVD DVD
iMac
(21,5 inç, 2009 Sonu) 4 4 DVD DVD DVD
iMac
(20 inç, 2009 Ortası)
– 4 – DVD DVD
iMac
(24 inç, 2009 Başı) – 4 – DVD DVD
iMac
(20 inç, 2009 Başı) – 4 – DVD DVD
iMac
(24 inç, 2008 Başı) – 4 – DVD DVD
iMac
(20 inç, 2008 Başı) – 4 – DVD DVD
iMac
(24 inç, 2007 Ortası) – 4 – DVD DVD
iMac
(20 inç, 2007 Ortası) – 4 – DVD DVD
iMac
(24 inç, 2006 Sonu) – 4 – DVD DVD
iMac
(17 inç, 2006 Sonu, CD) – 4 – DVD DVD
iMac
(20 inç, 2006 Sonu) – 4 – DVD DVD
iMac
(17 inç, 2006 Sonu) – 4 – DVD DVD
iMac
(17 inç, 2006 Ortası) – – – DVD DVD
iMac
(17 inç, 2006 Başı) – – – DVD DVD
1. Model tanıtıcısı (Kimlik): iMac11,1
2. Model tanıtıcısı (Kimlik): iMac10,1
Sahip olduğunuz iMac (27 inç, 2009 Sonu) modelini belirlemek için Apple menüsü > Bu Mac Hakkında’yı seçip Daha Fazla Bilgi ve Sistem Raporu’na tıklayın. “Model Tanıtıcısı” satırına bakın.
Mac mini
Mac modeli Windows 7
64 bit Windows 7
32 bit Windows Vista
64 bit Windows Vista
32 bit Windows XP
32 bit
Mac mini
(2014 Sonu) 5 – – – –
Mac mini Server
(2012 Sonu) 5 – – – –
Mac mini
(2012 Sonu) 5 – – – –
Mac mini Server
(2011 Ortası) 5 4 – – –
Mac mini
(2011 Ortası) 5 4 – – –
Mac mini
(2010 Ortası) 4 4 DVD DVD DVD
Mac mini
(2009 Sonu) – 4 – DVD DVD
Mac mini
(2009 Başı) – 4 – DVD DVD
Mac mini
(2007 Ortası) – 4 – DVD DVD
Mac mini
(2006 Başı) – – – DVD DVD
Mac Pro
Mac modeli Windows 7
64 bit Windows 7
32 bit Windows Vista
64 bit Windows Vista
32 bit Windows XP
32 bit
Mac Pro
(2010 Ortası) 5 4 DVD DVD DVD
Mac Pro
(2009 Başı) 5 4 DVD DVD DVD
Mac Pro
(2008 Başı) 4 4 DVD DVD DVD
Mac Pro
(2007 Başı) – 4 – DVD –
Mac Pro
(2006 Ortası) – 4 – DVD –